T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ADANA / SEYHAN - Sadıka Sabancı Ortaokulu

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

 

Okulumuz, hayırsever Sadıka Sabancı'nın 1966 yılının Kasım ayında Adana Belediye Başkanlığına kendi imzasıyla "Şehrimizde maarif hizmetlerine yardımcı olmak noktai nazarı ile Yeşilevler'de bir okul yaptırıp, maarife hediye edeceğim " cümlesini taşıyan başvurusu ile başlamış ve oğullarının çabaları sonucu 1967 yılında tamamlanarak aynı yıl hizmete verilmiştir.

 

Sağlığında okulun gereksinimleri ile yakından ilgilenen Sadıka Hanım, tüm mal varlığını Hacı Ömer Sabancı vakfına bağışladıktan sonra bu okul ve buna benzer yardımların yapılmasını SABANCI VAKFI'na bırakmıştır.

 

Her yıl muntazam olarak küçük bakım ve onarıma alınan tesis 1996 yılında Sabancı kardeşlerin istemi doğrultusunda ek yeni kısım inşaatı ile birlikte büyük bakım ve onarıma alınmış ve okul binasının pencere doğramaları ile cephe kaplamaları alüminyuma, camları ise renkli ısı cama dönüştürülmüş, ek inşaat ile derslik sayısı 16'ya çıkarılmış,100 kişilik yeni bir çok amaçlı salonu ile tüm iç ve dış onarımlar yapılmış boya,badana,elektrik ve teknik tesisatları tamamen yenilenerek okul modern ve çağdaş bir konuma getirilmiştir.

 

Okulumuz ikili öğretim yapmaktadır. Okulumuzda 76 Öğretmen, 1 Müdür, 3 Müdür Yardımcısı olmak üzere 4 yönetici, 1 sürekli işçi,1 kadrolu hizmetli, 2 işkur temizlik görevlisi 1 PİKTES projesi kapsamında olmak üzere  5 yardımcı personel görev yapmaktadır. Okulumuzda sabahçı ve öğleci devre olmak üzere toplam 1378 öğrenci öğrenimlerine devam etmektedir. 

 

Okulumuz D-400 karayolunun hemen kenarında bulunup Şakirpaşa ve Yeşilevler mahalleleri kavşağında yer almaktadır. Adana Şakirpaşa Hava Limanı'na 2 km uzaklıkta şehirler  arası otobüs terminaline de yaklaşık olarak aynı mesafede bulunmaktadır. Okulumuzun hemen kuzeyinde Şakirpaşa tren istasyonu bulunmaktadır. Merkezi bir konumda bulunmasından dolayı ulaşım oldukça kolaydır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 12.08.2022 - Güncelleme: 12.08.2022 16:02 - Görüntülenme: 357
  Beğen | 7  kişi beğendi